Escultura, ceràmica i pintura

Fundada l’any 2009, la Galeria Nàtalia Ferré acull exposicions temporals d’art contemporani, d’artistes nacionals i internacionals, emergents i consolidats, que treballen diferents disciplines, com l’escultura, la pintura i la ceràmica.

Situada en ple centre històric de la Villa medieval de Montblanc, la Galeria compta amb dos espais. En el primer s’exposa l’obra de Nátalia Ferré en diversos formats i tècniques, que van des de l’escultura en bronze i resina, passant per la ceràmica, fins a la pintura. El segon es dedica a l’obra dels artistes convidats.

Alguns dels artistes que han exposat en la Galeria Natàlia Ferré són Emili Biarnès, Jean-Raymond Meunier, Mercè Pla, Joan Serra, Mia Llauder, Martine Le Fur, Frédérik Le Fur, José María Mariscal, Penelope Vallejo, Dameon Lynn, Mercè Rius, Valeria Pesce, Myriam Arnold, Marco Valerio, Rosa Vila-Abadal, Jordi Marcet i Joan Artigas, entre altres.

Un espai amb orígens medievals

La Galeria d’Art Natalia Ferré neix dins d’un espai que té els seus orígens en l’època medieval. Concretament data del 1163, quan el Rei Alfons crida per primera vegada la ciutat pel nom de Montblanc.

Dins del seu espai expositiu podem trobar una volta de pedra del segle XII, que podria formar part d’una antiga muralla o dels fonaments de l’església de Santa María la Major, situada tan sols quatre metres per sobre de la Galeria. Altres detalls arquitectònics que destaquen són les arcades del segle XIII, les voltes de maó català i un antic forn de pa del segle XVII que formava part de l’antiga Abadia de Santa María la Major.

La restauració dels 75 metres quadrats que avui ocupa la Galeria Natàlia Ferré, donant lloc a cinc espais expositius, va ser extremadament acurada i respectuosa amb el llegat arquitectònic, la conservació del qual és excel·lent.

Quant a l’exterior, la Galeria Natàlia Ferré està assentada sobre l’antiga via Aurelia, la coneguda via romana que connectava Tarraco i Ilerda, i que després es va convertir en Camí Reial, per a acabar sent l’actual carrer Major.

La Galeria Natàlia Ferré en síntesi

Especialitzada en escultura, ceràmica i pintura, va ser fundada en 2009 i es troba al cor del centre històric de la Vila medieval de Montblanc. La seva ubicació privilegiada permet al públic gaudir del patrimoni de Montblanc, de les obres d’art exposades i de les exposicions temporals d’artistes nacionals i internacionals.

Per aquests al·licients, una visita a la Galeria Natàlia Ferré es converteix en un recorregut exquisit, en una combinació de continent i contingut enormement grata per als sentits.

Compra obres d'art de la
Galeria Natàlia Ferré

Accedeix a una selecció d'escultures i pintures de Natàlia Ferré. Peces úniques de ceràmica i cuidades sèries de bronze o resina.